Miksi pilvipalvelut ovat niin suosittuja Suomessa?

Pilvipalvelut ovat Suomessa erityisen suosittuja – tilastojen mukaan jo 1/3 suomalaisista käyttää jotakin tai joitakin pilvipalveluita. Palveluiden erinomaisuus ei siis ole suinkaan jäänyt huomaamatta. Millaiset syyt sitten vaikuttavat pilvipalveluiden suosion taustalla? Kerromme tällä sivulla lisää niistä syistä, jotka ovat tehneet pilvipalveluista niin kovin suosittuja.

Tiedot ovat pilvessä turvassa

Valitettavan moni tietokoneen käyttäjä on menettänyt esimerkiksi tärkeitä muistoja sisältävät valokuvansa tietokoneensa hajottua tai kadottua. Tämä on erityisen harmillista. Pilveen tallennetut tiedot eivät kuitenkaan ole sidoksissa tiettyyn laitteeseen, vaan ne ovat tallessa verkossa. Tämä onkin ilouutinen sellaiselle käyttäjälle, joka pelkää tärkeiden tiedostojensa tai kuviensa puolesta. Pilveen on nimittäin mahdollista luoda myös varmuuskopiot koneella tallessa olevista kuvista ja tiedostoista.

Pilvipalveluiden käyttäminen on helppoa

Helppokäyttöisyys on varmasti yksi syy, jonka ansiosta pilvipalvelut ovat niin kovin suosittuja. Ei tarvitse olla tekninen nero osatakseen käyttää pilvipalveluja.

Jo ilmaisversioilla pääsee pitkälle

Pilvipalvelun käytöstä ei välttämättä tarvitse maksaa yhtään mitään – jo monella ilmaisellakin pilvipalvelullapääsee pitkälle. Drive on tästä oivallinen esimerkki. Maksuttomuus tekeekin pilvipalvelun käyttöönotosta helppoa – kuluttajalla on matala kynnys ainakin kokeilla pilvipalvelua. Myös monet maksulliset pilvipalvelut tarjoavat maksuttomia kokeilujaksoja rajoitetuksi ajaksi.

Pilvipalvelun avulla on helppoa jakaa kuvia ja tiedostoja

Pilvipalvelun avulla kuvien ja tiedostojen jakaminen on helppoa. Tämä on oivallinen työvälinen niin työssä kuin vapaa-ajallakin. Vapaa-ajalla haluat ehkä jakaa perhevalokuviasi ystäviesi ja tuttaviesi kesken ja työsi saattaa sisältää runsaan määrän erilaisten tiedostojen jakamista. Hyvä pilvipalvelu on loistava apulainen molemmissa tapauksissa. Kiinnistä kuitenkin huomiota valitsemasi palvelun tarjoamaan yksityisyyden suojaan ja varmista, että jakamasi tiedostot ovat varmasti turvassa.

Pilvipalvelun käyttöönotto on helppoa

Pilvipalvelun käyttöönotto on helppoa. Drive on jälleen oivallinen esimerkki. Avaamalla Gmail-sähköpostiosoitteen, saat nimittäin samalla käyttöösi myös Driven, jonka avulla tiedostojen ja kuvien jakaminen käy leikiten.

Valittavana on moneen käyttötarkoitukseen sopivia pilvipalveluja

Pilvipalveluiden suosiota selittää myös se, että nykyisin kuluttaja voi valita juuri omaan käyttötarkoitukseensa sopivan pilvipalvelun. Esimerkiksi tallettamiesi kuvien ja tiedostojen määrä vaikuttaa siihen, millainen pilvipalvelu sinun kannattaa valita.